THE HEALTH HARVESTERS

Stichting Epione Officinalis

Future Farmacy steunt stichting Epione Officinalis door 10% van de opbrengst te investeren in onderzoek naar de verzachtende werking van cannabinoïden bij kankerpatiënten. Dit is in samenwerking met de universiteit van Maastricht en is gericht op de werking van cannabinoïden op tumoren en de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten. Het ziet er veelbelovend uit en er zijn al meerdere succesverhalen bekend. Ook van mensen waarbij de ziekte ernstig uitgezaaid was.

Het wordt tijd dat we onderzoek gaan doen naar natuurlijke middelen die de kwaliteit van leven kunnen verbeteren terwijl je je wel jezelf voelt. En dat op een natuurlijke manier met zo goed als geen bijwerkingen! Iedereen heeft wel iemand in zijn directe omgeving die geconfronteerd is met deze ziekte. De kans dan we zelf kanker krijgen is namelijk gestegen tot 1 op 3.

10% van de totale opbrengst van de Future Farmacy producten gaat naar Stichting Epione Officinalis.

Wetenschappelijk onderzoek

Vanuit Nutrim, het onderzoeksorgaan van Maastricht Universiteit, wordt in samenwerking met het academisch ziekenhuis van Maastricht een onderzoek opgezet. Dit is een onderzoek onder patiëntgroepen. Zij krijgen supplementen op basis van hennep met CBD en THC (een verhouding waarbij ze geen ‘high ervaren’). Bij deze groep patiënten wordt bijgehouden hoe zij reageren op de cannabinoïden en of de kwaliteit van leven met kanker verbetert. Hierbij wordt rekening gehouden met onder andere kwaliteit van slaap, de eetlust, misselijkheid, pijn en alertheid. Er is namelijk al redelijk wat onderzoek naar cannabinoïden gedaan, maar nog lang niet genoeg naar de ervaringen van mensen. Onder andere dit praktijkonderzoek gaat daarin bijdragen.

Stichting Epione Officinalis heeft het idee voor het onderzoek aangedragen.

Onze inspiratie

Monique Posthumus is een inspiratie geweest voor onze stichting. Na het lezen van haar boek “cannabis & kanker” waren we getriggerd door haar verhaal.
Nadat de artsen dikke darmkanker constateerden gaven ze Monique nog maximaal 6 maanden te leven. Monique is, net als verschillende andere kankerpatiënten, haar eigen weg ingeslagen door haar levensstijl en voedingspatroon radicaal te veranderen. Daarnaast ging ze vol voor de wietolie en cbd-olie, die men uit de cannabis plant haalt. De cannabisplant bleek voor haar te werken als een krachtig geneesmiddel en ze heeft uiteindelijk de 6 maanden kunnen rekken tot 30 waardevolle maanden. In haar boek “cannabis & kanker” neemt ze de lezer mee in haar gevecht tegen de ziekte en de rol die cannabis daarin gehad heeft. Ook wordt duidelijk hoe belangrijk het is om meer onderzoek te doen naar de geneeskrachtige werking van deze plant. 

“Ik ben de cannabisplant in ieder geval dankbaar en heb er diep respect voor gekregen” ~ Monique Posthumus