THE HEALTH HARVESTERS

Roger Engelberts

De mens is disconnected van de natuur en de kracht van onze biologie. De grootste innovaties van deze eeuw bevinden zich – volgens Steve Jobs - op het kruisvlak van biologie en technologie. Iedereen wil terug naar de natuur, echter we leven in een ‘artificial society’. Ik geloof dat het opnieuw focussen en blootleggen van natuur en natuurlijke processen een oplossing kan zijn voor veel maatschappelijke uitdagingen. Van het Afvangen van fijnstof tot terugdringen van Zorgkosten. De plant Cannabis Sativa Officinalis is prachtvoorbeeld van een ondergeschoven kadootje uit de natuur. Hij helpt de mensheid al 8.000 jaar aan natuurlijke medicijnen, voeding, veevoer, vezels (bouwmateriaal) en brandstof.

Geld stroomt naar waarde. De natuur denkt in waarde, niet in geld. Ik geloof daar ook heel sterk in. De plant is in zijn geheel te gebruiken, maar de grootste waarde voor de mens zit in de cannabinoïden. En dan heb ik het niet over de THC met zijn bekende bijwerkingen, maar over de inhoudsstoffen die ons lichaams-eigen en in onbalans geraakte canabinoide-systeem weer in balans kan brengen. En daarmee lijf en leden kan  ondersteunen bij de tegenaanval van allerlei westerse ziekten als hart- en bloedvaten-aandoeningen, ALS, diabetes II, jeuk en psoriasis, glaucoom, reuma en artritis, epilepsie, en bovenal de aanval op kanker.

Ik vind dat we terug moeten naar de natuur, zoveel als mogelijk. Minder synthetische ‘pharmacy’ met woekerwinsten en meer natural FARM-a-cie door betere voeding. Niet alleen naar de planten kijken als vulling of voeding, maar het zien als een groene apotheek welke misschien wel het grootste deel van je gezondheid beïnvloedt. Met andere voeding en gewoonten kan je een groot deel van de 1 miljoen Diabetes II patiënten afkoppelen van synthetische medicatie. Oftewel je lichaam ondersteunen zodat je maximaal kan genieten. Stel dat maar 1% van de verhalen over Cannabis Sativa klopt, dan zou het enorm de moeite waard zijn om verder onderzoek te doen. Op deze manier gaan we daar samen voor zorgen.

Once a year you go to the doctor, but you need a natural farmer every day. 

Lees hier mijn blog en bekijk hier mijn vlog. 

Met gezonde groet,

Roger Engelberts 

CEO Imagro [Nieuwe perspectieven voor AgriFood en Leefomgeving] en Lector Co-Creatief Ondernemerschap HAS Hogeschool