THE HEALTH HARVESTERS

Marcel Hendriks

Als mens ben ik altijd al geïnteresseerd in plantinhoudstoffen. De groeiende markt van de CBD olie heeft mijn aandacht gewekt doordat er reeds goede resultaten mee zijn bereikt. Wat mij dan het meest verbaasd is dat onze maatschappij dusdanig ‘gecultiveerd’ is dat wij terughoudend zijn bij medicijnen die op basis van kruiden en plantinhoudstoffen zijn gemaakt en niet bij de ‘reguliere’ synthetisch geproduceerde medicijnen met dezelfde werking. Ook artsen hebben vaak beperkte kennis over op ‘natuurlijke’ basis gemaakte medicijnen. Onbekend maakt onbemind is hier van toepassing.

Als bedrijfskundige ben ik gemotiveerd om een brug te bouwen tussen, enerzijds de helende kracht van de natuur en plantinhoudstoffen bij een breder publiek te introduceren, anderzijds hiermee aan de slag te gaan binnen de wetenschap en de argwaan weg te nemen. Het doel hiervan is om de onuitputtelijke kracht van planten en kruiden en met name de cannabisplant te onderzoeken en inzichtelijk te krijgen zodat dit voor een breder publiek toegankelijk wordt en toegespitst kan worden naar individuele behoeften en toepassingen bij verschillende ziektebeelden. Voor mij ligt hierin een mooie uitdaging want meten is weten.

Persoonlijk denk ik dat er veel informatie beschikbaar komt uit het wetenschappelijk onderzoek wat de maatschappij ten goed komt. Hier zet ik mij graag en met enthousiasme voor in.